Algemeen

Previous

Het schuurvormig architecturaal complex aan de rand van het Mariënstedepark herbergt een thuis voor jong en oud. De houtstructuur en de velourse stoffen creëren in samenhang met de groene omgeving een gezellige en vrije sfeer. 


Het parochiaal centrum heeft een multifunctioneel karakter. De gebruiksruimte van ruim 500m² kan zich opdelen in een kleine voorzaal (120m²) en een grote zaal (theaterzaal - 350m²). Aan de hand van plooideuren kan men de ruimten al dan niet combineren. 
De voorzaal beschikt over een inkomhal, een bar (drank ter plaatse), voldoende stoelen en tafels, vestiaire, berging, toegang tot keuken en toiletten. Afhankelijk van de activiteit, kan ook de ruime keuken met alle gerei -bestek, servies, kookpitten, frituurpannen, ...- genuttigd worden. 
De theaterzaal omvat (indien niet in combinatie met voorzaal) de mogelijkheid om stoelen en tafels te plaatsen in eender welke opstelling, een theaterpodium (100m²), een aparte toegang tot toiletten en twee uitgangen.
Voor theaterprodukties of podiumkunsten zijn vlakbij het podium twee backstage-ruimten voorzien - van buiten af te bereiken, ook apart te gebruiken. De basis technische voorzieningen zijn aanwezig. Vanuit een ruime regiekamer (boven voorzaal) kan men het schouwspel leiden. Bij professionele activiteiten kunnen nog tien aparte lokalen ter beschikking gesteld worden en kunnen installaties gebeuren via een ophaalpoort.

Er is ook een ingerichte vergaderzaal voor max. 20 personen, koffiemachine en koelkast met courante dranken aanwezig.

© Den Ommeganck 2019